2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Pas trolius: Trečia diena

Maršrutas/Route: Tonsberg - Kirkenes

Iš kempingo pajudėjom išsimiegoję, o tai vadinasi, kad šiandien daug nenuvažiuosim. Kirtome poliarinį ratą, pasiekėm Suomiją. Tervetuloa Suomi! (Sveiki atvykę į Suomiją!) Kai buvau maža, galvodavau, kad Kalėdų senelis gyvena už devynių jūrų marių pusnynuose, kemsynuose - Laplandijoje. O pasirodo, kad Laplandija visai nepanaši nei į pusnynus, nei į kemsynus. Ten gyvena TIKRAS Kalėdų senelis, yra įsikūręs savo vasaros rezidencijoje ir sėkmingai priiminėja lankytojus - vaikus, turistus ir kitokio plauko žmones. Tiesą sakant, vasarą tas kaimelis atrodo kiek kitaip. Karšta, blizgina saulė, o trepsint iš namelio į namelį girdi skambant kalėdinėms giesmėms. Ten buvo daug, labai labai labai daug, daug labai suvenyvrų parduovėlių. Ir vis dėlto, money money money everywhere! Be to, Kalėdų senis irgi tik už pinigus fotkinasi. Patiko stebėti besidžiaugiančius turistus, atvykusius iš įvairiausių žemės kampelių. Verta paminėti, kad daug kas mano, kad Kalėdų senelio paštas neegzistuoja. Taiva. Tas paštas egzistuoja. In your faces! Didelis pastatas iš visų pusių apsuptas su durimis bei įėjimais - tai Kalėdų senelio paštas. Nustebom pamatę, kad pas Joulupukin yra nemažai laiškų iš Lietuvos, kurie yra saugomi ir kaupiami spintelėse lyg už vitrinų.
Holiday Village - tai vadinamoje Laplandijoje, vidury Suomijos miesto, degalinių, parduotuvių ir kavinių įsikūręs nedidelis miestelis, kaimelis.
Na, o susipažinę su Kalėdų seneliu ir pajautę vasarišką Kalėdų dvasią, vėl patraukėm į šiaurę. Per daugiau nei 1000 km niekas nepasikeitė. Tie patys miškai, tie patys keliai, tie patys elniai, trypiantys viduryje kelio, neleisdami judėti normaliam eismui. Pagaliau pagaliau pagaliau galėjau pasinaudot internetu, kuris yra tik šiame kempinge. Čia daug uodų. Bet jauku!
Tikimės rytoj pasiekti savo pirmąją paskirties vietą - Kirkenes!  

Nuvažiuota: 400 km

Daugiau informacijos apie Kalėdų senelio rezidenciją: http://www.santaclausvillage.info/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą