2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Pas trolius: Pirma diena

Maršrutas/Route: Tønsberg - Kirkenes



Prieš pradėdama pasakoti apie pirmąją kelionės dieną, susipažinkime su Norvegija iš arčiau, kad jau daugiau savaitę praleisime šiame krašte.
Gamta nepašykštėjo Norvegijai gėrybių. Nedaug šalių turi  daugybę fiordų, ledynų, kalnų ir nuostabių uostamiesčių, nusidriekusių, atrodytų, begaline pakrante. Visi čia ras kuo užsiimti - slidinėti ir plaukioti, lankyti muziejus po atviru dangumi ar stebėti banginius fiorduose, ką jau kalbėti apie kerinčią šiaurės pašvaistę. Šalies kultūra taip pat turtinga - ji gali didžiuotis vienais geriausių Europoje muziejų, čia galima pamatyti moderniojo ir klasikinio meno kūrinių, didingų vikingų laivų, iš arčiau susipažinti su samių kultūra. Akį traukia ir jaukios kavinės bei verdantis naktinis gyvenimas.
Taigi, savaitė automobilyje, it's a challenge! Pirmoji, liepos 25 diena. Leidom sau kiek pamiegot ir į kelią leidomės prieš vidurdienį. Nuvažiavę nemažą dalį kelio, kirtome sieną ir,  trumpindami kelią važiavom žiauriai, nuobodžiai daug miškų turinčia Švedija. Suradus puikią vietą prie ežero, pradėjome kurtis nakčiai. Po kelių  akimirkų pasirodė, kad mes, dream team, pagrindinius palapinės kuolus palikom namie - good start. Išvažiavus ir nesuradus jokios veikiančios parduotuvės, sustojom degalinėj, kur ir 

praleidom naktį. Tokia puiki buvo ta pradžia! Visos nakties miegas - 15 minučių. Laukiam sekančios, tikiuosi sėkmingesnės kelionės dienos!

Nuvažiuota: 660 km

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą